Το 𝟯𝟰𝗼 Φεστιβάλ επιστρέφει -ακριβώς- όπως το αγαπήσαμε #BackToNormality
📌6 – 7 – 8Ιουλίου #SaveTheDates


Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Δικοινοτικού Στεκιού👇

Το Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ, απευθύνεται σε όλη την νεολαία του νησιού μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Η επαναπροσέγγιση, για την οργάνωσή μας αποτελούσε τρόπο ζωής και νοοτροπία, που πηγάζει από την ίδια μας την κοσμοθεωρία. Ο αγώνας για βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας δινόταν από κοινού, με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους εργαζόμενους, που μέσω κοινών αγώνων κατάφεραν να κερδίσουν τους πρώτους ταξικούς αγώνες, διεκδικώντας βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Σήμερα, η ανάγκη για εμβάθυνση της πολιτικής μας αποτελεί βασικό εργαλείο στην οικοδόμηση σχέσεων ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας, μεταξύ των δύο κοινοτήτων, για να σφυρηλατηθεί η βιωσιμότητα μιας λύσης του Κυπριακού, στα πλαίσια του συμφωνημένου πλαισίου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Το Δικοινοτικό Στέκι στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ επιστρέφει, μετά από τρία χρόνια, προσφέροντας ένα χώρο επαναπροσέγγισης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων νέων, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, να μοιραστούν σκέψεις και οράματα, πίνοντας κυπριακό καφέ και δοκιμάζοντας κυπριακά εδέσματα, στο παραδοσιακό καφενείο που θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο.
Στο Δικοινοτικό Στέκι θα βρίσκονται Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας από προοδευτικές τουρκοκυπριακές οργανώσεις νεολαίας, που μοιράζονται το κοινό όραμα για επανένωση του τόπου μας, οι οποίοι θα διανέμουν υλικό με τις θέσεις και τη δράση τους. Η παρουσία Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας στο Φεστιβάλ θα δώσει την ευκαιρία σε νέους και από τις δύο κοινότητες να συνομιλήσουν, να μοιραστούν σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς. Στο χώρο του Στεκιού θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε δικοινοτικό παιχνίδι λέξεων.
Τέλος, η Επιτροπή για το Δικοινοτικό Στέκι, απευθύνει κάλεσμα στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στο χώρο της Μπουάτ του Φεστιβάλ, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 19.00, με τίτλο «Η κυπριακή διάλεκτος στην ποίηση», όπου θα διεξαχθεί συζήτηση για την κυπριακή διάλεκτο στην Ελληνική και στην Τουρκική γλώσσα και την συγγραφή ποίησης από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ποιητές. Ομιλητές θα είναι ο Halil Karapaşaoğlu και η Μαρία Ιωάννου.