Το 𝟯𝟰𝗼 Φεστιβάλ επιστρέφει -ακριβώς- όπως το αγαπήσαμε #BackToNormality
📌6 – 7 – 8Ιουλίου #SaveTheDates
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Αθλητικής Γωνιάς👇
Για τέταρτη χρονιά στο 34ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ θα λειτουργήσει η αθλητική γωνιά. Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκινήσαμε, ως ΕΔΟΝ θέλουμε να βοηθήσουμε τους νέους να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στον αθλητισμό, προάγοντας παράλληλα τα θετικά στοιχεία που μπορεί κάποιος να αποκομίσει όταν αθλείται.
Μέσα από τον αθλητισμό διδάσκονται αξίες και μαθήματα ζωής για τους νέους. Η υπομονή και η επιμονή ως το βασικό στοιχείο για να πετυχαίνοντα οι στόχοι. Ο κόπος και η ανταμοιβή, η χαρά και η λύπη, όπως επίσης και η πειθαρχία, ο αυτοέλεγχος και η κάμψη του εγωισμού, κάνοντας έτσι πιο ομαλή τη διαβίωση ενός νέου μέσα στην κοινωνία. Ένας νέος με τις αξίες του σωστού αθλητή, παραμένει αθλητής και εκτός του αγωνιστικού χώρου, αφού αυτό τον καθιστά καλύτερο άνθρωπο, με γενική μόρφωση και παιδεία, καλύτερο μαθητή, εργαζόμενο, φίλαθλο, ένα άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του, μα κυρίως τους γύρω του. Την ίδια ώρα η ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό, τους κρατάει μακριά από τις εξαρτήσεις οι οποίες την σήμερον ημέρα μαστίζουν την ανθρωπότητα.
Στο χώρο της αθλητικής γωνιάς θα καταπιαστούμε με διαφορά θέματα της επικαιρότητας του αθλητισμού αλλά και με βασικές μας θέσεις για ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν την κοινωνία και την πολιτεία. Παράλληλα θα δοθεί χώρος για παρουσίαση διάφορων αθλημάτων από άτομα και σχολές, έτσι ώστε οι νέοι να γνωρίσουν από κοντά τα αθλήματα, αλλά να έχουν επίσης και τη δυνατότητα να ενημερωθούν για οποιαδήποτε απορία έχουν όσον αφορά την ενασχόληση μαζί τους.
Τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις θέσεις της ΕΔΟΝ γύρω από τον αθλητισμό, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από το θέμα.