Το 𝟯𝟰𝗼 Φεστιβάλ επιστρέφει -ακριβώς- όπως το αγαπήσαμε #BackToNormality
📌6 – 7 – 8Ιουλίου #SaveTheDates
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Παιδότοπου 👇
Και φέτος το Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ θα φιλοξενήσει τους μικρούς μας φίλους στο χώρο του Παιδότοπου, στο χώρο που απευθύνεται στα παιδιά και τις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα παρουσιάζει τη δράση του Παγκύπριου Κινήματος ΕΔΟΝόπουλων.
Μετά από την πραγματοποίηση των επαρχιακών Φεστιβάλ Παιδιού προς τιμή της Παγκόσμιας μέρας Παιδιού, οι εορτασμοί θα κορυφωθούν στο Παγκύπριο Φεστιβάλ και συγκεκριμένα στη γωνιά του Παιδότοπου. Ο Παιδότοπος του Φεστιβάλ βρίσκεται δίπλα από την Λαϊκή Ταβέρνα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου τα παιδιά θα μπορούν να περάσουν το χρόνο τους ευχάριστα και δημιουργικά και τις τρεις βραδιές του Φεστιβάλ σε ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές γωνιές παρακολουθώντας επίσης παιδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Οποιαδήποτε στιγμή και τις τρεις νύχτες του φεστιβάλ, οι μικροί επισκέπτες μπορούν να δημιουργήσουν στις γωνιές ζωγραφικής και χειροτεχνίας, να μασκαρευτούν με τη ζωγραφική προσώπου, να διασκεδάσουν με μπαλονοδημιουργίες, να παίξουν με παραδοσιακά παιχνίδια και να χοροπηδήσουν στο φουσκωτό. Μπορούν επίσης να πάρουν μια γεύση από ό,τι μάθαμε στις συναντήσεις των Τοπικών Κινημάτων ΕΔΟΝόπουλων σε όλες τις ελεύθερες επαρχίες της Κύπρου. Όλες οι γωνιές θα επιβλέπονται από εθελοντές, οι οποίοι θα βοηθούν και θα διασκεδάζουν μαζί με τα παιδιά.
Πέρα από τις παιδικές γωνιές, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και τις τρεις νύχτες του φεστιβάλ, με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Παιδότοπου. Την πρώτη νύχτα , Τετάρτη 6 Ιουλίου, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, χορούς από τη σχολή “Olariu Dance Academy” και θέατρο Σκιών «Χαράλαμπου, Έλενας και Αντρέα Χαραλάμπους» «Ο καραγκιόζης και το μαγεμένο δέντρο». Στον χώρο θα υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, γωνιές: Κατασκευές φιγούρων καραγκιόζη, φουσκωτό, face painting, μπαλονοδημιουργίες, ζωγραφική, χειροτεχνίες, κατασκευές με πηλό, περιβαλλοντική γωνιά,
παιχνίδια στόχου και πολλά άλλα.
Τη δεύτερη νύχτα, Πέμπτη 7 Ιουλίου, μαζί μας θα έχουμε τον Παγκύπριο Σύνδεσμο «Χάρισμα», όπου θα τραγουδήσουμε μαζί με ποικίλο πρόγραμμα με έντεχνα και ελαφρολαϊκά τραγούδια από
χαρισματικούς καλλιτέχνες με ιδιαίτερες ικανότητες. Επίσης στις γωνιές μας θα έχουμε κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.
Τέλος, την τρίτη νύχτα, Παρασκευή 8 Ιουλίου, μαζί μας οι «Κουκλο-ιστορίες» όπου θα μας παρουσιάσουν το κουκλοθέατρο «Ο σπόρος της Ειρήνης». Στις γωνιές μας θα έχουμε κατασκευές κούκλων για κουκλοθέατρο και άλλα πολλά.
Ακολούθως, τα παιδιά από τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της ΕΔΟΝ θα κάνουν το κλείσιμο του 34ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στην Κεντρική εξέδρα.