Το 𝟯𝟰𝗼 Φεστιβάλ επιστρέφει -ακριβώς- όπως το αγαπήσαμε #BackToNormality
📌6 – 7 – 8Ιουλίου #SaveTheDates
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής για τη Μπουάτ👇
Το 34ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ θα αποτελέσει για ακόμη μια φορά μια μικρή πολιτεία πολιτισμού, η οποία θα φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες στον χώρο της Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία. Ένας χώρος που δεν μπορεί να λείπει από κανένα Φεστιβάλ, είναι αυτός της Μπουάτ. Εκεί, η ΕΔΟΝ δίνει την ευκαιρία και βήμα σε νέα μουσικά σχήματα, τα οποία θα συνεχίσουν το μουσικό ταξίδι του φεστιβάλ μέχρι το πρωί, μετά τις κεντρικές συναυλίες. Ο χώρος της μπουάτ φιλοξενεί παράλληλα τρία ντοκιμαντέρ και τρείς συζητήσεις, τις οποίες οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν.
Συνεχίζουμε λοιπόν, μετά τα μεσάνυχτα, με τη λειτουργία της Μπουάτ μας με χιπ χοπ, ροκ, έντεχνο, και λαϊκό τραγούδι, με νεανικά και φοιτητικά ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σχήματα.
Την πρώτη νύχτα του Φεστιβάλ στις 6 Ιουλίου θα έχουμε κοντά μας το μουσικό σχήμα των Μιχάλη Λυσιώτη, Αλέξανδρου Κωμοδρόμου, Κυριάκου Κώστα και Στέφανου Αρέστη, οι οποίοι θα μας ταξιδέψουν σε ροκ και έντεχνα μονοπάτια. Θα ακολουθήσει ένα μουσικό πρόγραμμα μέχρι το πρωί, με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από τον Μουσικό Όμιλο Πανεπιστημίου Κύπρου.
Επίσης, την πρώτη μέρα στον χώρο της μπουάτ θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Beyond history education – Πέρα από την διδασκαλία της ιστορίας», το οποίο αγγίζει το δύσκολο θέμα των εκπαιδευτικών συστημάτων, βασισμένων στο εθνικιστικό αφήγημα της δεξιάς.
Την δεύτερη νύχτα του Φεστιβάλ, στις 7 Ιουλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε τους rapper από Ελλάδα, Retro και Drugitiz, Ο Retro, μέλος των Rebellion Connexion, το συγκρότημα που εκπροσωπεί μέχρι και σήμερα, θα μας παρουσιάσει τα χιπ χοπ τραγούδια του τα οποία αποτελούν μια διαφορετική πολιτιστική πρόταση σε αντιπαράθεση με την αισθητική και την κουλτούρα του κυριάρχου πολιτιστικού ρεύματος, με ταξικό και στρατευμένο στίχο. Μαζί του θα είναι ο Drugitiz, μουσικός παραγωγός και rapper, ο οποίος θα μας κρατήσει παρέα σε ένα πάρτι μέχρι το πρωί.
Επιπρόσθετα, την δεύτερη μέρα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε μια συζήτηση με τον Retro, με τίτλο “Fight the power – Στρατευμένο χιπ χοπ: Η μουσική των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων”. Αργότερα την ίδια μέρα, θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Μεταλλωρύχων μνήμες» της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας. Τέλος, την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, στις 8 Ιουλίου θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Λουλούδια και σφαίρες», των Πανίκκου Χρύσανθου και Niyazi Kızılyürek.