Τα Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ ήταν και είναι βήμα έκφρασης των οραμάτων, των προσδοκιών και των αγωνιστικών στόχων του προοδευτικού κινήματος της νεολαίας. Είναι διαχρονικά έπαλξη των αγώνων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, βήμα έκφρασης διεθνιστικής αλληλεγγύης, χώρος έμπρακτης σφυρηλάτησης της κοινής πάλης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπίων. Τα Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, είναι εφαλτήριο πάλης για διεκδίκηση λύσης στα προβλήματα της νεολαίας και για διατράνωση της βούλησης για ακατάπαυστο αγώνα με στόχο την οικοδόμηση μιας άλλης, ποιοτικά ανώτερης κοινωνίας, της κοινωνίας της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της αλληλεγγύης, του σοσιαλισμού.

Το κάθε Φεστιβάλ ξεχωριστά, είναι η κορύφωση της ολόχρονης μας δράσης καθώς αποτελεί την συμπυκνωμένη έκφραση της κοσμοθεωρίας που κινεί τις δράσεις και τις θέσεις μας ως ΕΔΟΝ. Η μικρή πολιτεία που χτίζεται από εθελοντές και εθελόντριες, έχει στο κάθε της σημείο κομμάτι του πολιτικού μας DNΑ, όπως περιγράφεται πιο πάνω.

Η ανάγκη της νεολαίας να ξεφύγει από τα αδιέξοδα του ίδιου του συστήματος, να αγωνιστεί οργανωμένα μέσα από όλα τα διαθέσιμα επίπεδα ώστε να ανατρέψει το ίδιο το σύστημα, να μπορέσει να ανασάνει οικοδομώντας τον «κόσμο του αύριο» , διατυπώνεται και ως φιλοσοφία στο έμβλημα του 35ου Φεστιβάλ. Το σύνθημα « Προχωρούμε! Στους αγώνες του σήμερα – για τον κόσμο του αύριο» κωδικοποιεί αυτή ακριβώς την κοινωνική αναγκαιότητα. Η νεολαία να αναγνωρίσει τις αδικίες και τις ανισότητες που προκαλεί το ίδιο το σύστημα εις βάρος των πολλών, να οργανωθεί και να αγωνιστεί μαζικά μέχρι να γίνουν τα σκοτάδια φώς.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, στο 35ο Φεστιβάλ στις 5,6 και 7 Ιουλίου στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου.