Μελέτη δείχνει τι πρέπει να κάνεις στο Φεστιβάλ για να απογειώσεις την εμπειρία σου.

Μάλιστα. Καλά διαβάσετε.

Μελέτη δείχνει τι πρέπει να κάνεις στο Φεστιβάλ για να απογειώσεις την εμπειρία σου.

(Μεν ρωτήσετε ποιον εν το Φεστιβάλ. ΤΟ Φεστιβάλ)

Ταυτότητα Έρευνας:

Εγώ. Ο παλιός του Φεστιβάλ!

Έχοντας ζήσει όλα τα Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ (αυτού του αιώνα) έχω αποκωδικοποιήσει 9 life hacks με τα οποία απογειώνεις την φεστιβαλική εμπειρία στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ.

Άκου να δεις…

1. Η μεγάλη απόφαση: Να πάρω τα μωρά ή όχι;

Ν’ αφήκω τα μωρά σπίτι τζιαι να πίνω χαλαρά κοκτέιλ στη διεθνούπολη, να βολτάρω στα περίπτερα τζιαι να κατεβάζω μπίρες στον Βασίλη;

Ή να πάρω τα μωρά μαζί μου να παίξουν στον παιδότοπο- που φέτος θα είναι και μεγαλύτερος και σε κεντρικότερο σημείο – να δουν το πρόγραμμα της παιδικής σκηνής τζιαι εγώ να βαστώ το κοκτεηλ να τους προσέχω. Εξάλλου παιδιά κάτω των 12 μπαίνουν δωρεάν.

Να το σκεφτώ καλά το θέμα.

2. Δε τον χάρτη

Δεν εννοώ το gps για να έρτεις. Εννοώ τον χάρτη του Φεστιβάλ (έχει τον στην αρχή μόλις μπεις και στο www.festivalcy.com ) για να δεις που είναι το κάθε τι. Και επειδή ξέρω ότι θα σκεφτείς ότι δεν χρειάζεται, να σου πω ότι, ακόμα και εγώ που είμαι ο παλιός (τα είπαμε) τον χρειάζουμε.

Κατ’ αρχάς τούτοι οι δαιμόνιοι που το στήνουν, κάθε 1-2 χρόνια αλλάσουν πράματα ΑΡΑ για να δω που εν οι τουαλέττες, τα μπαρ, οι σκηνές, τα θεματικά κτλ πρέπει να δω που τα βάλαν. Εν 10.000 τετραγωνικά μέτρα η Πύλη εν τζαι γήπεδο του futsal.

3. Πιάσε εισιτήριο που πριν

Ό, τι είπα, ισχύει.  Για 2 λόγους:

Πρώτον στην είσοδο εν 5ευρώ πιο ακριβό, γιατί να μεν πιάσεις από πριν; Υπάρχουν εισιτήρια σε 50+ τόπους από την Πάφο μέχρι την ελέυθερη Αμμόχωστο, σε όλους τους φούρνους Ζορπάς και διαδικτυακά www.festivalcy.com. Κυριολεκτικά παντού.

Δεύτερο, στην είσοδο θα υπάρχουν εισιτήρια, ΑΝ μείνουν.

4. Θκιάλεξε Σκηνή!

Εβάλαν μας δύσκολα…

Κάθε μέρα, έχει καλλιτεχνάρες τζαι στην Κεντρική και στη Λαϊκή Σκηνή. Θκιάλεξε το ύφος και το είδος που σε τραβά και τράβα και εσύ κατά κει.

Αν και στη Λαϊκή ξεκινούν πιο γλήορα άρα μπορείς να δεις και λλίο από τα δύο, αλλά πάλε, διάλεξε και πάρε.

5. Ο Κυπραίος τζαι η Κυπραία, ξέρουν να τρων

Μεν πιάσεις να φάεις σάντουιτς που έξω. Εν τζαι να πάεις να δεις μάππα στο παλιό το ΓΣΠ. Ολόκληρα τα 115kg μου σου εγγυώνται ότι μέσα έχει τα πάντα σε φαγιά (και για vegetarian), γλυκά, σνακς κτλ. Έχει από μιξ μερίδα και πατάτες τηγανητές, μέχρι γαλακτομπούρεκο τζαι Κυπριακόν καφέ για πόπαστο. Ξαπόλα το σάντουιτς..

6. Μεν έρτεις η ώρα 22:00

Έβαλες ποττέ να δεις ταινία που την μέση τζαι μετά; Ε, το ίδιο πράμα.

Πόρτες ανοίγουν στις 19:00 και ξεκινά πρόγραμμα απ’ άκρη σ’ άκρη. Αθλητικές επιδείξεις, ντοκιμαντέρ, παιδότοπος, χορευτικά, λαϊκοί τεχνίτες, γωνιά τεχνών, Λαϊκή Σκηνή, Κεντρική Σκηνή και δεν μαζεύεται…

Δεν είναι μόνο στη γυμναστική που χρειάζεται το ζέσταμα, είναι και στις συναυλίες.

Άκου τον παλιό..

7. Πυρά και Μπύρα

Ναι ναι, οι Λευκωσιάτες κλαιν για την υγρασία, οι παραλιακοί για την πυρά της χώρας.

No worries.  Πιάσε κοκτέιλ που το μπαρ της Διεθνούπολης ή κάμε επιδρομή πάνω στις draught και τα τσακρί τενεκεδάκια μπύρας που υπάρχουν κυριολεκτικά παντού.

8. Αναμνηστικό!

Δαμέ θα μπορούσα να γράψω δακρύβρεχτο quote για τις αναμνήσεις που κρατούν για πάντα τζαι θκυο μιξ με πίκλα τζαι κάτι για να πάεις πάρακατω που την ζωή την ίδια, αλλά μένω στην ουσία.

Τα Φεστιβάλ εν ξεχνιούνται. Το καθένα εν ξεχωριστό. Από το κάθε ένα κρατώ τουλάχιστον ένα αναμνηστικό. Πέρασε που το παζαράκι και πιάσε κανένα αναμνηστικό του Φεστιβάλ, πριν λείψουν.

9. Κάτι θέλουν να μας πουν, βάρτους φτιν

Φαντάστου ότι τούτο το Φεστιβάλ το στήνουν μιτσιοι σαν εσένα τζιαι πιο μιτσιοι σαν εμένα για μέρες ολόκληρες. Καθουνται τζαι στήνουν θεματικά κέντρα, στέκια μαθητών, φοιτητών, νέων εργαζομένων, έχουν Διεθνούπολη με αντιπροσωπείες ξένων νεολαιών, δικοινοτικό στέκκι, βιβλιοπωλεία κτλ.

Στήνουν τεράστια περίπτερα για να γράψουν όσα σκέφτονται, όσα θέλουν, όσα περιμένουν, όσα παλευκουν για να γίνουν.

Εν τζαι είπα να πάεις να κάμεις διπλωματική, αλλά βάρτους φτιν, κάτι έχουν να πουν.